Nieuws

 • 23-05-2019

  Nieuwe set kwaliteitsindicatoren

  Hoe meten we kwaliteit van dementiezorg? Welke indicatoren zijn relevant voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? En hoe kunnen we de set van indicatoren beperken tot de kern, zodat deze geen administratief monster wordt? Dit waren de vragen die aan bod kwamen bij de ontwikkeling van een nieuwe set kwaliteitsindicatoren.

 • 23-05-2019

  Mantelzorg monitor: app en dashboard

  Het DementieNet projectteam is de afgelopen periode samen met Medworq (digitale zorgvernieuwing) bezig geweest met de ontwikkeling van twee digitale instrumenten. Het gaat om de zogenaamde mantelzorg monitor app en het casemanager dashboard. Met deze instrumenten kan op tijd gesignaleerd worden of de thuissituatie bij mensen met dementie uit balans raakt.

 • 23-05-2019

  Club Goud: brengt jong en oud samen

  Club Goud zet zich in om ouderen zo lang mogelijk onderdeel te laten zijn van de maatschappij. Om hieraan bij te dragen, organiseren zij bijzondere activiteiten en evenementen waarbij ouderen en jonge mensen samengebracht worden.

 • 01-05-2019

  Avondsymposium Verpleegkundig Vizier 2019 - 'Met Dementie, Langer Thuis'

  Op 6 juni vindt het 18e avondsymposium Verpleegkundig Vizier plaats. Het onderwerp dit jaar is "Met Dementie, Langer thuis".

 • 01-05-2019

  DementieNet aanpak landelijk in de belangstelling

  DementieNet organiseerde op 11 maart 2019 met ZonMw een bijeenkomst over lokale netwerkzorg voor kwetsbare ouderen. Daaruit blijkt dat onze aanpak op een warme belangstelling kan rekenen van ZonMw en andere landelijke partners.

 • 28-03-2019

  Regionale werkconferentie ouderenmishandeling

  Op maandag 17 juni organiseert GGD Gelderland-Zuid een werkconferentie over ouderenmishandeling.

 • 28-03-2019

  Gratis app Dementie en herinneringen

  Er is een gratis app 'Dementie en herinneringen' ontwikkeld door Ergoworld. Deze app bevat liedjes, filmpjes, geluidsfragmenten en foto’s uit de jaren ’30-’70.

 • 23-01-2019

  Training voor netwerkverbinders

  We horen vaak terug dat de rol van de netwerkverbinder andere vaardigheden vereist. Daarom hebben we samen met de OCE en De Blij Trainen & Acteren een programma op maat ontwikkeld, zodat netwerkverbinders hun samenwerkingsrol zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren.

 • 11-12-2018

  DementieNet in 2019

  In 2018 maakten we opnieuw vorderingen met de verspreiding van de DementieNet-aanpak. In 2019 gaan we gestaag verder met een evaluatie van kernnetwerken, een monitoringstool voor professionals en mantelzorgers en verbinden we de lokale netwerk-aanpak met de expertise in de tweede en derde lijn.

 • 11-12-2018

  Netwerkdeelnemer aan het woord | Nora Aalbers

  In deze rubriek leest u over de ervaringen van netwerkdeelnemers met het DementieNet programma. Dit keer is Nora Aalbers aan het woord. Nora is een van de netwerkverbinders van DementieNet Lindenholt in Nijmegen.

1 / 2 / Volgende