Nieuws

 • 22-08-2018

  Logopedische interventie bij dementie

  Om inzicht, concrete handvatten en houvast te kunnen bieden bij veranderingen in communicatie bij mensen met dementie en hun naasten, zijn de educatiekaarten dementie ontwikkeld door de afdeling Revalidatie van het Radboudumc. Een logopedische interventie bij complexe communicatie bij dementie.

 • 22-08-2018

  Bevordering van inter-professioneel samenwerken: doorbreek communicatiebarrières

  Goede communicatie tussen disciplines is erg belangrijk bij het bespreken van problemen die zich voordoen in de dagelijkse praktijk van patiëntenzorg. Sterker nog, goed overleg voorkomt onveilige situaties en verbetert de kwaliteit van zorg.

 • 14-08-2018

  Verbeteren van samenwerking in dementiezorg | een interview met Alzheimer Nederland

  Met het DementieNet programma ondersteunen we eerstelijns zorgverleners bij samenwerking en systematische kwaliteitsverbetering binnen hun wijknetwerk. Marjolein van der Marck en Anke Richters onderzochten wat deze nieuwe manier van werken oplevert voor mensen met dementie, mantelzorgers en professionele zorgverleners.

 • 27-07-2018

  GOUDmantel inspiratiegids

  GOUDmantel heeft een inspiratiegids ontwikkeld waarin creatieve ideeën van (oud)mantelzorgers beschreven staan. Deze expertise kan voor andere mantelzorgers ondersteuning bieden.

 • 05-07-2018

  Onderzoeksresultaten DementieNet gepubliceerd in PLoS ONE

  Eerder berichtten wij over de eerste onderzoekresultaten van het DementieNet onderzoek. Met dit onderzoek is inzichtelijk gemaakt wat deelname aan DementieNet in de eerste 13 netwerken heeft opgeleverd. Deze resultaten zijn nu gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS One.

 • 19-06-2018

  Netwerkdeelnemer aan het woord | Fem Groen

  In deze rubriek leest u over de ervaringen van netwerkdeelnemers met het DementieNet programma. Dit keer is Fem Groen aan het woord. Fem is een van de netwerkverbinders van DementieNet Nijmegen Dukenburg.

 • 19-06-2018

  Ontmoetingscentrum Glanerbrug Enschede

  Het ontmoetingscentrum in Glanerbrug is een plaats voor mensen met een lichte tot matige vorm van dementie. Karin Koers, groepsbegeleider bij het ontmoetingscentrum en één van de netwerktrekkers van DementieNet Glanerbrug Enschede, vertelt over de ontwikkelingen in het centrum na deelname aan DementieNet.

 • 26-04-2018

  'Ik heb geen behoefte aan gebabbel over de vanillevla'

  Huisartsen en wijkverpleegkundigen vormen een belangrijke tandem in de eerstelijns zorg. Het groeiend aantal ouderen met complexe problemen spoort deze professionals aan om intensiever met elkaar samen te werken. Echter, gebrekkige communicatie tussen huisartsen en wijkverpleegkundigen komt vaak voor. Minke Nieuwboer deed onderzoek naar de factoren die deze communicatie beïnvloeden.

 • 26-04-2018

  Even voorstellen: Dorien Oostra

  Per 1 april 2018 is Dorien Oostra het DementieNet team komen versterken. Dorien gaat aan de slag als PhD student. Ze focust zich onder andere op een lange termijn evaluatie om te zien hoe netwerken zich ontwikkelen en om een goed beeld te krijgen van de effectiviteit van de DementieNet aanpak. Lees meer over Dorien en haar werkzaamheden.

 • 01-03-2018

  Netwerkzorg voorbij het pionieren

  ParkinsonNet doet in opdracht van ZonMw onderzoek naar netwerkzorg. Ook DementieNet is betrokken bij dit project. ZonMw berichtte hierover in het online magazine Mediator.

1 / 2 / 3 / Volgende