Meedoen met DementieNet

Bent u een huisarts, wijkverpleegkundige, casemanager, welzijnswerker, ergotherapeut, specialist ouderengeneeskunde of praktijkondersteuner? Of bent u werkzaam binnen een andere eerstelijns discipline en heeft u te maken met mensen met dementie of kwetsbare ouderen? Dan is DementieNet wellicht iets voor u!

Wat houdt het in?
DementieNet is een innovatieproject in de eerstelijnszorg voor mensen met dementie. In dit project kunnen lokale netwerken van eerstelijns zorgprofessionals meedoen. Doelen van de lokale netwerken zijn het verbeteren van de zorg rond hun gezamenlijke patiënten, het vergroten van de expertise over dementie én het verbinden van de diverse zorgprofessionals die bij de zorg betrokken zijn. Het projectteam DementieNet is de paraplu boven de lokale netwerken en faciliteert en ondersteunt acties voor kwaliteitsverbetering. Lokale netwerken stellen zelf hun trainings- en verbeteringsprogramma samen en bepalen zelf hun koers.

Netwerk
Kijk in uw omgeving met welke andere zorgverleners u samenwerkt rondom dementiepatiënten. Wellicht hebben jullie al een soort netwerk? Maak hier dan gebruik van! Inventariseer wie er met u mee zouden willen doen. De grootte van elk DementieNet is afhankelijk van de eigen wensen: 4 of 14 professionals, één huisarts of meerdere, het kan allemaal. Belangrijk is in elk geval dat er disciplines vanuit medisch, zorg en welzijn betrokken zijn.

Netwerkverbinder
Eén of twee netwerkleden zullen de rol van netwerkverbinder op zich nemen. Dit houdt in dat ze de projectactiviteiten coördineren binnen het lokale DementieNet. Hierin wordt de netwerktverbinder ondersteund en gecoacht door het projectteam. Dus word zelf de netwerkverbinder, of zoek iemand die deze rol wil vervullen.

Contact
Is er in uw professionele omgeving enthousiasme om de dementiezorg te verbeteren en wilt u daarvoor meedoen met DementieNet? Of bent u geïnteresseerd, maar heeft u nog geen netwerk? Neem dan contact op met Minke Nieuwboer, coördinator: Minke.Nieuwboer@Radboudumc.nl