De helden van DementieNet: digitale sessie voor netwerktrekkers 24 november 2020

14-12-2020

Bij voorkeur ontmoeten we onze netwerkdeelnemers natuurlijk in het echt. Toch was de digitale sessie voor netwerktrekkers op 24 november 2020 weer erg leerzaam. Toen kwamen we met een groep van 20 DementieNet helden bij elkaar om ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

VIPLive, valanalyse en probleemgedrag
Ria Banken vertelde over het project van DementieNet Beuningen Kroese en de Maat, waar VIPLive is geïmplementeerd: een digitale tool voor communicatie. Leny Geertsen van DementieNet Nijmegen Medisch Centrum Sint Anna deelde haar ervaringen met het project valpreventie en -analyse. DementieNet Nijmegen Lindenholt is momenteel ook bezig met het thema vallen, dus netwerktrekker Nora Aalbers had waardevolle aanvullingen. Tot slot presenteerde Willemijn de Graaf wat in DementieNet Berg en Dal is gedaan om probleemgedrag beter te signaleren en te analyseren, met een breed multidisciplinair team. Alle plannen, folders en werkafspraken zijn inmiddels gedeeld met de deelnemers. Bent u benieuwd naar deze thema's? Mail ons dan.

Boek kleine successen
Na deze inhoudelijke ronde is uitgewisseld wat nodig is om enthousiast te blijven als netwerktrekker. Korte lijnen en onderling vertrouwen in het netwerk kwamen als belangrijkste punten naar voren. Ook het kort-cyclisch verbeteren met een compact plan bleek een waardevol hulpmiddel. En hoe je de samenwerking aan de gang houdt? Vooral niet teveel tegelijkertijd willen verbeteren: het boeken van kleine successen werkt veel beter, zo was de ervaring.