Lokale netwerken verwerven subsidie voor verdere ontwikkeling

02-07-2019

OCE Nijmegen en DementieNet hebben een aantal huisartspraktijken geholpen om een subsidieaanvraag te schrijven voor de verdere ontwikkeling van het netwerk waarin zij deelnemen. Van vijf lokale netwerken is de aanvraag gehonoreerd, zij gaan hier de komende vier maanden mee aan de slag:

  • Het netwerk in Lindenholt maakt twee verbeterplannen over 1) communicatie en 2) de inzet van de casemanager bij alle kwetsbare ouderen.
  • Het netwerk van UGC Heyendael neemt het onderwerp communicatie ook ter hand. Het tweede verbeterplan gaat over betere monitoring bij ouderen die uit het ziekenhuis ontslagen worden.
  • Het netwerk van Medisch Centrum Sint Anna gaat aan de slag met de onderwerpen communicatie en valpreventie.
  • Het netwerk van de praktijk Theloese en van Oorschot in Wijchen werkt samen met de netwerken van huisartspraktijk Beurskens en De Heelhoek (ook in Wijchen). De verbeterplannen gaan over eenzaamheid en communicatie.
  • Het netwerk van Enschede-Centrum gaat nog bepalen waar hun verbeterplannen over gaan.


Dit zijn kortdurende projecten: vóór 1 oktober 2019 zijn deze ondersteuningsprojecten afgerond.

Subsidie voor drie extra netwerken
Nog eens drie netwerken hebben subsidie gekregen voor een periode van één jaar. Zij hebben al langer een netwerksamenwerking. Ieder netwerk heeft twee verbeterplannen uitgewerkt die ze nu ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren:

  • Het netwerk in Berg en Dal gaat aan de slag met 1) het verbeteren van het omgaan met probleemgedrag en 2) het dementievriendelijk maken van het dorp Berg en Dal.
  • Het netwerk in Nijmegen-West wil 1) zorgen dat er minder crisissituaties voorkomen door inzet van advance care planning en 2) in hun wijk betere ondersteuning van mantelzorgers door inzet van ex-mantelzorgers (Goudmantel).
  • Het netwerk in Beuningen (praktijk Kroese en de Maat) gaat ook aan de slag met 1) het verminderen van crisis en 2) het verbeteren van communicatie.


Nieuwe subsidieronde in het najaar

Binnenkort zijn er weer nieuwe mogelijkheden om subsidie aan te vragen (waarschijnlijk dit najaar al). Als je hier als netwerk aan wilt deelnemen, neem dan alvast contact op met Lonneke Wittenberg of Minke Nieuwboer. Samen bekijken we of we met de voorbereiding van de aanvraag kunnen beginnen.

Links
Alles over de subsidies lokale netwerken
Handreiking actieonderzoek bij uitwerkingssubsidie lokale netwerken