Gratis app Dementie en herinneringen

28-03-2019

Ergoworld heeft de app 'Dementie en herinneringen' ontwikkeld. Deze app bevat liedjes, filmpjes, geluidsfragmenten en foto’s uit de jaren ’30-’70. Door hier samen naar te kijken en te luisteren, kunnen herinneringen worden opgehaald. Het is een middel om met elkaar mooie en plezierige momenten te beleven.  

Het ophalen van positieve herinneringen
Het ophalen van positieve herinnering wordt ook wel reminiscentie genoemd. Het is een mooie manier om de contactmomenten met mensen met dementie meer waardevol te maken. Met name hun jeugdherinneringen blijven vaak lang bewaard. Mensen met dementie vinden het dan ook heerlijk om bekende beelden en geluiden te zien en te horen en om daarover te praten. Het geeft hen zelfvertrouwen als ze worden aangesproken op de dingen die ze nog wél weten en kunnen. Voor de mantelzorgers zijn deze ontspannen contactmomenten ook heel bijzonder.

Voor mooie contactmomenten
De app ‘dementie en herinneringen’ is een handig hulpmiddel om de mooie herinneringen aan vroeger samen te beleven. Het bevat een verzameling liedjes, filmpjes, foto’s en geluidsfragmenten uit de jaren ’30-’70. De app is beschikbaar voor Android en IOS en gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store. Je herkent de app aan de afbeelding van het ‘vergeet-me-nietje’.

De app is gratis te downloaden. Meer informatie vindt u op https://www.dekrachtvanherinneringen.com/gratis-app-dementie/