Even voorstellen: Dorien Oostra

26-04-2018

Even voorstellen
"Mijn naam is Dorien, ik ben 23 jaar oud, net afgestudeerd en nu gestart als PhD student bij DementieNet. In januari 2018 heb ik mijn studie Voeding en Gezondheid aan de Wageningen University afgerond. Vooral het gezondheidsaspect vond ik erg interessant. Ik heb mij op de gezondheidsproblemen van ouderen gefocust en hierover mijn scripties geschreven. Ik zit daarom bij de afdeling Geriatrie helemaal op mijn plek! Naast mijn studie heb ik veel bijbaantjes in de zorg gehad, omdat ik het helpen van ouderen erg waardevol vind. 

Praktijkgericht
Tijdens mijn master opleiding heb ik gekozen voor de richting epidemiologie en volksgezondheid. Hierdoor ben ik heel enthousiast geworden over onderzoek gericht op de praktijk. Ik ben daarom ook heel blij dat ik bij DementieNet aan de slag kan gaan, omdat dit een praktijkgericht project is.

Werkzaamheden
Ik ga aan de slag als PhD student, wat betekent dat ik vier jaar onderzoek ga doen en daarna hoop te promoveren. Binnen DementieNet ga ik mij onder andere focussen op een lange termijn evaluatie om te zien hoe netwerken zich ontwikkelen en om een goed beeld te krijgen van de effectiviteit van de DementieNet aanpak. Ik zal daardoor ook betrokken zijn bij het uitvoeren van de metingen en interviews.

Verder ga ik mij bezig houden met het evalueren van zelforganisatie en duurzaamheid van DementieNet, door te onderzoeken of de DementieNet aanpak een efficiënt en duurzaam voorbeeld is voor het verbeteren van de eerstelijns dementiezorg. Daarnaast ga ik meehelpen met het ontwikkelen van een minimum dataset, welke zal helpen om de effectiviteit en efficiëntie te evalueren. Het monitoren hiervan zal via een geautomatiseerd dashboard gebeuren (nog in ontwikkeling).

Verwachtingen
Ik verwacht veel nieuwe mensen te leren kennen, veel samen te werken en contact met netwerktrekkers te hebben. Ik denk dat het een leuk, interessant en uitdagend promotietraject gaat zijn, waarbij ik hopelijk een waardevolle bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de dementiezorg. Verder heb ik er vooral heel veel zin in en ben ik al heel enthousiast geworden over DementieNet!"