DementieNet in 2019

11-12-2018

In 2018 maakten we opnieuw vorderingen met de verspreiding van de DementieNet-aanpak. Dit deden we in samenwerking met de huisartsen-zorggroepen in de regio Nijmegen en Arnhem. Het resultaat: 33 werkende DementieNetwerken. Ook staan er 8 lokale netwerken in de startblokken en zijn drie regio’s van plan om de lokale netwerk-aanpak te introduceren: in de Liemers, in de regio Boxmeer en in Alphen aan de Rijn.

Hoe verder in 2019?
In 2019 gaan we verder met de evaluatie van de netwerk-aanpak. Deze evaluatie is gericht op de effecten op de lange termijn. We vragen hiervoor een groep netwerken ‘kernnetwerk’ te worden. De komende drie jaar doen zij mee met de metingen. We volgen de netwerken dan vijf jaar lang en kunnen vervolgens nagaan of de aanpak ook op de lange termijn bijdraagt aan betere zorg voor mensen met dementie en hun naasten.

Monitoringstool voor professionals en mantelzorgers
In 2019 hopen we ook een monitorings-tool te kunnen opleveren. Met deze tool kunnen professionals en mantelzorgers vroegtijdig in de gaten houden of een zorgsituatie gaat ontsporen. Daarnaast starten we met een ander innovatie-spoor: we verbinden de lokale netwerk-aanpak met de expertise in de tweede en derde lijn (transmuraal).

Genoeg werk aan de winkel dus. We gaan met plezier en enthousiasme  aan de slag en hopen dat u ook in 2019 weer meedoet!